preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba

Login

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica izrade kukuružnjače
Autor: Karmen Somi, 22. 3. 2024.

Ovaj četvrtak u našoj se školi održala još jedna zanimljiva radionica u sklopu projekta „Kaj su jeli naši stari“ – Iz bakine kuharice. Ovaj put na jelovniku je bila kukuružnjača, odnosno kuržnjača. Kuržnjača je našim precima bila jedno od važnijih jela koje se pripremalo od domaćega kukuruznog brašna. Mentorice u ovoj radionici bile su članice Društva žena Kotoriba Agneza Ostrognjaj i Ksenija Lukša koje su se vrlo rado odazvale pozivu i pokazale cijeli postupak izrade kuržnjače. Radile su dvije vrste kuržnjače – jednu starinsku, nekadašnju i drugu moderniju. Na radionici je sudjelovalo oko dvadesetak učenika trećeg i sedmog razreda uz učiteljice Danijelu Sabol i Rominu Volar. Zapisali smo oba recepta, a na kraju radionice svi sudionici uživali su u blagovanju ukusnih kuržnjača.

D. Sabol i R. Volar

Pogledajte u prezentaciji kako nam je bilo smiley:  

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju