preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba

Login
Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Wikipedija

Slikovni rezultat za wikipedija

Izvor: http://hr.wikipedia.org

 

ALAT ZA PROVJERU PRAVOPISA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 3. 2013.

Ukupno: 143016
Ovaj mjesec: 75
Ovaj tjedan: 62
Danas: 13
Vijesti
Školska priredba za Dan škole
Martina Katar / datum: 18. 6. 2021. 16:42

Stigao je kraj školske godine 2020./2021. Unatoč brojnim nepredvidivim okolnostima možemo zaključiti da smo se sjajno usklađivali sa svime što nas je snalazilo. Imamo i dokaz u prilog tome, a to su video uradci koji će ove školske godine biti zamjena za završnu priredbu.

Ovogodišnju školsku priredbu pogledajte na sljedećoj poveznici:

Priredba

 

Saznajte što smo sve naučili, u čemu smo bili posebno dobri te do kojih važnih spoznaja smo došli putem sljedeće poveznice:

To smo mi

 


[OPŠIRNIJE]Međuškolski projekt "Surađuj i rasti"
Karmen Somi / datum: 17. 6. 2021. 19:38

Učenici 5.b razreda u drugom su polugodištu na nastavi informatike sudjelovali u međuškolskom projektu „Surađuj i rasti“ s učenicima OŠ Belica.

Svaki su drugi ponedjeljak  s prijateljima iz Belice učili, razgovarali i razmjenjivali ideje putem videopoziva. Sudjelovali su u raznovrsnim aktivnostima: učenju o sigurnom i pristojnom ponašanju na internetu, izradi digitalnih tragova i digitalnih postera, kvizu znanja. Podijeljeni u timove koje su činili učenici iz obiju škola, preuzeli su uloge istraživača, organizatora, kreativaca, prezentera te su kreirali i prezentirali svoje online ploče sa različitim temama koje su se odnosile na odgovorno ponašanje na Internetu.

Prema podacima na kraju projekta, naši su učenici istaknuli kako je bilo super surađivati s učenicima iz druge škole. Na zadnjem zajedničkom satu učenici obiju škola izrazili su želju da se sljedeće godine vidimo uživo. S nestrpljenjem čekaju nove aktivnosti koje će za njih osmisliti njihove učiteljice Silvija i Karmen smiley


[OPŠIRNIJE]Kaufland škola voća i povrća
Karmen Somi / datum: 31. 5. 2021. 13:15

Gdje ima volje ima i načina - ovako bismo mogli opisati kreativan proces stvaranja glazbenog video spota „Dobre stvari su pred nama“ s kojim smo sudjelovali na nagradnom natječaju Kaufland škola voća i povrća.

Izabrani, u konkurenciji među gotovo dvjestotinjak uradaka, postali smo jedna od četrdeset i dvije škole partnera kojima će Kaufland osigurati godišnju zalihu svježeg voća i povrća u školskoj godini 2021./2022.

Da su kreativnost, dobra suradnja, maštovitost i marljivost ključni sastojci za uspjeh, ponovo smo to potvrdili.

Ekipa zaslužna za ovu uspješnu suradnju jesu učenice iz 6. a razreda: Matja Pongrac, Zara Ujlaki, Nikolina Čukulic, Kiara Cenko i Lorena Fundak koje su s učiteljicom Klaudijom Vidović uvježbale spomenutu pjesmu. Učenik 4. a razreda Gabrijel Dolenec glumačkim je vještinama doprinio tradicijskom dijelu video spota. Tehnički dio odradile su učiteljica Karmen Somi i psihologinja Martina Katar. Učiteljica Danijela Sabol birala je scenu, a učiteljica Barbara Salaj Zlatar uz pomoć učenica Emili Sabol i Lucije Rebrek, opremila nas je odličnim rekvizitima. Scenarij i režiju potpisuje socijalna pedagoginja Petra Supina.

Čestitamo vrijednoj ekipi na trudu i radu, a Kauflandu zahvaljujemo na prepoznavanju našeg truda i talenta.

Pogledajte:  video uradak smiley 

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN NEPUŠENJA – TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA
Karmen Somi / datum: 31. 5. 2021. 16:13

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije učenici 4., 5. i 6. razreda sa svojim razrednicama ove su školske godine provodili aktivnosti iz preventivnog programa Treninga životnih vještina. Vrhunac svih aktivnosti jest naše sudjelovanje u digitalnoj izložbi koja će biti postavljena kao završna aktivnost Treninga životnih vještina, a tema koju smo mi obradili jest Svjetski dan nepušenja koji se obilježava 31. svibnja.

Da bismo podigli svijest o štetnosti navike pušenja razmatrali smo koje sve zdrave navike nam mogu poslužiti kao bolji izbor ispred štetnih navika kao što je pušenje.

Sport, zdrava prehrana, pozitivno razmišljanje, druženje s prijateljima samo su neke od brojnih mogućnosti koje možemo izabrati i osigurati si zdraviji duh i zdravije tijelo.


[OPŠIRNIJE]Predstavili ideju projekta „Budimo u čaroliji prirode – učionica na otvorenome“ Općini Kotoriba
Nenad Podgorelec / datum: 13. 5. 2021. 18:28

Danas smo posjetili Općinu Kotoriba te im predstavili ideju projekta „Budimo u čaroliji prirode – učionica na otvorenome“ iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]Izvrsno 4. mjesto na međunarodnom likovno-literarnom natječaju
Administrator / datum: 4. 5. 2021. 10:15

Proglašeni su poznati najbolji radovi u okviru međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn - Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021  kojega organiziraju likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, a medijski već godinama podupire i Hrvatski glas Berlin. Na ovogodišnji natječaj i temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” pristiglo je više od tisuću radova iz 150 hrvatskih škola. U Gradskoj galeriji Iserlohna radove je pregledao žiri u sastavu: dr. Reinhard Veit, direktor umjetničke škole, Reiner Danne, direktor gradske galerije i Cirnelija Merkl, redaktor u IKZ, te su potom odlučili o najboljima.

Svojim likovnim radom u tehnici digitalne ilustracije u kategoriji od 5. do 8. razreda učenica 8. b razreda naše škole Branka Karloci zauzela je izvrsno četvrto mjesto . Rezultate možete pogledati ovdje.

Rad možete pobliže pogledati pod Opširnije.

Čestitamo Branki koja je svojim trudom i talentom postigla ovaj odličan rezultat!

                                                                         Barbara Salaj Zlatar

 


[OPŠIRNIJE]PRIRODU JA VOLIM – Projekt 1. B razreda
Nenad Podgorelec / datum: 29. 4. 2021. 18:54
U našem školskom cvjetnjaku

U prošlotjednom smo projektu „Prirodu ja volim“  pomoću različitih sadržaja spoznavali važnost prirode za život ljudi, biljaka i životinja.

Projekt smo započeli na predmetu Hrvatski jezik na kojem smo čitali pjesmu Ubrao sam cvijet, Stanislava Femenića koji govori o važnosti cvijeća za život životinja/kukaca.


[OPŠIRNIJE]Treći uz Dan planeta Zemlje
Martina Katar / datum: 26. 4. 2021. 11:50

Učenici 3.a razreda ovogodišnji su Dan planeta Zemlje posvetili šumama. Pogledavši dokumentarni film „Šume u Hrvatskoj“ naučili su da su šume neprocjenjivo prirodno blago jer pročišćavaju zrak i obnavljaju spremišta pitke vode. Učenici su potom izradili plakate i brošure u kojima poručuju  kako su šume pluća svijeta i da ih uvijek trebamo čuvati i paziti.  Uratke učenike možete pogledati u kratkom videu na sljedećoj poveznici: https://www.kizoa.com/app500559k7150307 

Adela Horvat


[OPŠIRNIJE]Vrijedna donacija tvrtke Muraplast d.o.o.
Karmen Somi / datum: 9. 4. 2021. 19:27

Kako bismo dodatno unaprijedili i osuvremenili načine i metode poučavanja STEM predmeta, posebice informatike, u našoj školi, u pomoć nam je priskočila tvrtka Muraplast d.o.o. te nam velikodušno donirala 5 Lego Education Spike Prime  i 2 Lego WeDo robotska kompleta (Opširnije). Donacija će nam omogućiti provođenje projekta „Mala škola robotike“ te radionica za učenike od 2. do 8. razreda. Cilj ovakvog učenja je potaknuti dodatni interes učenika za učenje, programiranje te njihovu kreativnost i inovativnost.

U ime tvrtke Muraplast d.o.o. donaciju je školi predao gosp. Davor Ujlaki.

Veselimo se novim izazovima učenja te od srca zahvaljujemo smiley !

                                                                    K.Somi


[OPŠIRNIJE]Nekoliko crtica iz svijeta kreativaca
Karmen Somi / datum: 31. 3. 2021. 15:12

Nekoliko crtica iz svijeta naših školskih kreativaca pogledajte pod Opširnije. smiley


[OPŠIRNIJE]Festival "Djeca pjevaju - Varaždin 2021."
Karmen Somi / datum: 31. 3. 2021. 14:49

Na 9. festivalu "Djeca pjevaju - Varaždin 2021." sudjelovala je Kiara Cenko, učenica 6.a razreda, a na prijedlog učiteljice glazbene kulture Klaudije Vidović. Nastupilo je 25 mladih pjevačkih nada.

Pjesmom "Ljeto" Kiara je osvojila  izvrsno 2. mjesto !

Snimka festivala premijerno će biti prikazana  5. travnja 2021. u 20 sati u programu VTV televizije. 

Čestitamo Kiari smiley!


[OPŠIRNIJE]Kviz "Koliko poznaješ Hrvatski sabor"
Administrator / datum: 30. 3. 2021. 13:55

U petak (26. ožujka) saborska Služba za građane organizirala je online kviz – natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovne škole. U natjecanju je sudjelovalo 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Iz svojih informatičkih učionica, učenici su u 30 minuta morali odgovoriti na 30 pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika. Našu školu predstavljale su Lana Horvat i Lorena Friščić iz 8. A razreda te Lucija Rebrek iz 8. B razreda te su ukupno osvojile odlično 9. mjesto. Bravo za djevojke! smiley

                                                                                                                                  R. Volar


[OPŠIRNIJE]Gradovi u srednjem vijeku
Administrator / datum: 30. 3. 2021. 13:51

Govoreći o gradovima u srednjem vijeku učenici šestih razreda naučili su gdje su gradovi nastali, kako su izgledali, s kakvim problemima su se susretali... Posebno ih se dojmila opsada grada kao i epidemije bolesti koje su izbijale u srednjem vijeku, stoga su iste prikazali praktičnim radovima. Izradili su maketu opsade grada, masku kakvu je nosio liječnik srednjega vijeka te vješticu na lomači. Kako je to izgledalo, možete pogledati pod Opširnije.

R. Volar


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Joža Horvat – moreplovac i književnik"
Martina Katar / datum: 30. 3. 2021. 11:42

Drugo izdanje natječaja kojim obilježavamo sjećanje na našeg dragog književnika i moreplovca posvetili smo djetinjstvu, njegovim okusima, mirisima i bojama, igri i dječjoj mašti. Tako je i tema ovogodišnjeg likovnog, literarnog i foto natječaja bila zajednička – Razglednica djetinjstva. Na natječaju su sudjelovali učenici iz 36 osnovnih škola Sjeverozapadne Hrvatske, njih 109 s likovnim radom, 64 s literarnim radom i 53 s fotografijom. Povjerenstva u svim kategorijama imala su zahtjevan posao izabrati one najbolje. Popis nagrađenih i pohvaljenih učenika možete pronaći na našoj web stranici na kartici Joža Horvat – natječaj.

Natječaj završavamo otvaranjem Virtualne izložbe nagrađenih i pohvaljenih radova kojoj možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

Virtualna izložba – Razglednica djetinjstva

Hvala svima na sudjelovanju i velike čestitke svim nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima!


[OPŠIRNIJE]UČENICI 1. B O POTRESU
Nenad Podgorelec / datum: 29. 3. 2021. 13:19

Sudjelovali smo u manjem projektu o potresu. Na satu razrednika odgledali smo kratki video prilog o potresu u Petrinji nakon kojeg je slijedio razgovor. Razgovarali smo o osjećajima i reakcijama za vrijeme potresa.

Za vrijeme potresa trebamo biti smireni, sakriti se ispod klupa i kada opasnost prođe, slijediti protokol izlaska iz škole.


[OPŠIRNIJE]Charlie, tvornica čokoloade i papirnate vrećice
Martina Katar / datum: 26. 3. 2021. 10:48

Učenici 5.a razreda ovaj su mjesec, zajedno sa svojom učiteljicom, čitali ulomke iz romana Charlie i tvornica čokolade. Nakon razgovora i analize istih, imali su zadatak napraviti svoju zlatnu ulaznicu za ulazak u tvornicu čokolade poznatog gospodina Wonke. Nakon toga napravili su papirnate vrećice na koje su trebali zalijepiti i svoju zlatnu ulaznicu, naravno uz napisane osnovne ključne pojmove vezano uz književno djelo: tema, mjesto i vrijeme radnje, likovi, sadržaji kratka bilješka o piscu. Bilo nam je uglavnom lijepo, poučno i zabavno. Uz čokoladu i istoimeni film, završili smo uspješno satove čitanja književnog djela.

Nikolina Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Uz čitanje riječi rastu
Martina Katar / datum: 26. 3. 2021. 10:34

U sklopu projekta UZ ČITANJE RIJEČI RASTU učenici 2.a. razreda na zanimljiv način su pristupili lektiri Pronađeno blago Nade Iveljić. Tijekom čitanja tražili su i zapisivali nepoznate riječi kako bi obogatili svoj rječnik te su rješavali zadatke s listića. Samostalno su imali zadatak istražiti i saznati nešto više o jednom od dvoraca koji se spominju u knjizi. Svoje kratko istraživanje prezentirali su u razredu pomoću plakata i maketa prigodno odjeveni u kraljevne, vitezove, grofove i princeze . Prezentacija je završena otkrivanjem blaga u škrinji kojim je započela razredna gozba.

Željka Matulin


[OPŠIRNIJE]Lidrano 2021.
Martina Katar / datum: 24. 3. 2021. 16:25

Lidrano je smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva na kojoj učenici mogu pokazati svoje talente i sposobnosti u istome. Ove školske godine se smotra po prvi puta održavala online, putem Teamse i Zoom aplikacija, što je bio veliki izazov kako za učenike, tako i za njihove mentore. Na međuopćinkoj smotri, čiji je domaćin bila OŠ Hodošan, sudjelovali su učenici naše škole. U literarnom stvaralaštvu to su bili sljedeći učenici sa svojim literarnim radovima: Hana Sović: Najboljša pajdašica, Lovro Erdelji: Putovanje s Regočem i Kosjenkom te Niko Fundak – Štokrljin. U dramskom pojedinačnom izričaju, točnije rečeno u kazivanju poezije, predstavile su se dvije učenice: Sara Matulin  (Ana Radmanić: Zmotani kotoči) i Dora Zvošec (Anja Vidović: Stranjski svet).

Na Županijsku smotru, koja se održala 16.3.2021. godine plasirao se literarni rad Nike Fundaka – Štokrljin koji je predložen za DRŽAVNU smotru u kategoriji literarnih radova. Čestitke Niko! Njegova mentorica je Nikolina Fuš Zvošec, profesorica.

Sara Matulin i Dora Zvošec također su se plasirale na Županijsku smotru izvrsnim kazivanjem poezije na kajkavskom narječju. Bravo za djevojke! Njihova mentorica je Nikolina Fuš Zvošec, profesorica.

U nastavku donosimo literarne radove.

Nikolina Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
Martina Katar / datum: 24. 3. 2021. 16:23

Na ovogodišnje županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika uspjele su se plasirati četiri učenice sedmih razreda iz naše škole: Ema Nestić, Vita Kukolj, Nela Kovačić i Dora Zvošec.

Natjecanje se održalo online, 10.ožujka 2021. godine, a škola domaćin bila je OŠ Šenkovec. Učenice su pokazale dobro znanje u poznavanju hrvatskog jezika, a najbolji rezultat ostvarila je Vita Kukolj te osvojila 2 mjesto u županiji.

Bravo za djevojke, a Viti iskrene čestitke!

Nikolina Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Grčki mitovi u crtežima učenika
Administrator / datum: 23. 3. 2021. 22:07

Na satu povijesti učenici 5.b razreda imali su sljedeći zadatak: svaki je učenik dobio tekst jednog grčkog mita kojeg su trebali prikazati crtežom. Nastali su zanimljivi i kreativni crteži mitova kao što su: Ikarov let, Pandorina kutija, Tantalove muke, Odisej i Polifem, Gorgonin pogled, Sfingina zagonetka, Čuva kao kerber, Ptica Feniks, Prometejeva vatra... Učenici su vrlo uspješno i prezentirali mitove.

Neke od crteža možete vidjeti pod Opširnije.                 

                                                                                                                                                  R. Volar

                                                                                                                 


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati Županijskog natjecanja iz povijesti
Snježana Matoš / datum: 15. 3. 2021. 14:30

U privitku se nalaze konačni rezultati Županijskog natjecanja iz povijesti.

Čestitamo svim učenicima na rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2021.
Snježana Matoš / datum: 12. 3. 2021. 09:22

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 20. svibnja 2021. godine, po dvadeset i treći put, održat će se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Dobro došli su svi znatiželjnici koji su voljni aktivirati svoje pametne glavice.

Vidimo se!

                                                                                                                           Karolina Horvat Sačić – povjerenica natjecanja


[OPŠIRNIJE]FEAD_Školski obroci svima
Snježana Matoš / datum: 2. 3. 2021. 11:19

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2020./2021.“, financiran u sklopu programa „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020. - 2021.)“, provodi se u osnovnim školama čiji je osnivač Međimurska županija kroz pružanje nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u obliku osiguravanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva.

U projekt je uključeno najmanje 994 učenika koji su polaznici 22 osnovne škole, a Nositelj projekta je Međimurska županija. Vrijednost projekta iznosi 999.081,83 kune, a isti je u potpunosti financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Sve osnovne škole koje sudjeluju u provedbi projekta posjeduju kapacitete za pripremu obroka, što znači da posjeduju kuhinje i ljudske resurse te zadovoljavaju propisane standarde (HACCP). Obroci koji su osigurani u sklopu ovog projekta bit će pripremljeni i podijeljeni u školi za vrijeme školskog odmora, a vrsta obroka bit će identična vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.


[OPŠIRNIJE]Maske koje volimo
Martina Katar / datum: 18. 2. 2021. 10:47

 

Ove školske godine nismo imali tradicionalni Ples pod maskama za fašenk, ali svejedno smo se dobro zabavili! U svakom razredu izabrali smo najbolju masku, a sve ih možete pogledati u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Kreativna lektira - Vlak u snijegu
Martina Katar / datum: 11. 2. 2021. 14:13

Kako lektira može biti zanimljiva i kreativna pokazali su nam učenici 3.a. Njima je svaka lektira posebna i čarobna jer kreativno i s ljubavlju pristupaju svakom djelu. Cijeli prošli tjedan protekao je u vrlo zanimljivom tonu, veselju i smijehu. Učenici su prikazali dječju igru „svatova“. U razredu smo imali mladence, muzikaše, barjaktara te sve što priliči jednoj veseloj svadbi! Snijeg koji je vani pao upotpunio nam je doživljaj i omogućio nam je uživjeti se u likove dječjeg romana. Najuzbudljivije je bilo kad je učiteljica izradila ulaznice za kino i smjestila učenike u redove kao u pravom kinu, uz friško pečene kokice.

Satovi likovnog i matematike prošli su brzinom snježne čarolije. Izračunali smo broj piščevih godina, koliko je godina živio, kada je umro, otkrivali smo šifre i još ponešto. Koristili smo i digitalne alate pa smo na svojim tabletima  uspješno riješili kvizove u Fllippity-ju i Wordwallu te popunili radni list u alatu Canva.

Sve u svemu, izrazito smo uživali u ovom prekrasnom dječjem romanu.

Učiteljica Adela Horvat


[OPŠIRNIJE]Uljepšajmo si tjedan!
Martina Katar / datum: 8. 2. 2021. 12:48

Sa željom da se uživimo u valentinovsko raspoloženje, u tjednu od 8. do 12. veljače zajedničke trenutke uljepšavat ćemo slikom, riječima i djelima. Ljubaznost nas krasi i inače, ali u ovom tjednu ćemo to posebno isticati. Odijevat ćemo se kao da je svaki dan poseban, a pažnja koju ćemo jedni drugima poklanjati bit će odraz i naše unutarnje ljepote.

Slijedite naš primjer te uljepšajte i vi svoj tjedan!

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]Zima
Martina Katar / datum: 27. 1. 2021. 09:29

Da je zima godišnje doba kada nam priroda nudi predivne prizore, dokazala je naša Multimedijska grupa. Za Multimedijsku grupu možemo reći da je tvornica čarobnih prizora iz našeg okruženja, a u to se možete uvjeriti i sami kada pogledate kakve to fotografije krase panoe u holu naše škole.

Oku ugodan sadržaj popraćen je i mislima kojima si možemo osvijestiti koliko je zahvalnost važna u našoj svakodnevici.

Umjesto oprosti reci hvala. Hvala što mi pomažeš, što me čekaš i što me razumiješ.

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU
Snježana Matoš / datum: 15. 1. 2021. 09:40
Poštovani roditelji, dragi učenici!
Nastava u drugom polugodištu započinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine. Prema objavi iz Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici od 1. do 4. razreda dolaze u školu na klasičnu nastavu, dok učenici od 5. do 8. razreda imaju nastavu po C modelu - nastavu na daljinu u realnom vremenu. Raspored sati  je od 1. tjedna.

[OPŠIRNIJE]ČESTITKA
Snježana Matoš / datum: 23. 12. 2020. 13:05

Dragi učenici i roditelji,

čestit i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, radosti i  veselja u novoj godini. Neka vam nadolazeći dani budu ispunjeni ljubavlju i mirom.

Djelatnici Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba. 


[OPŠIRNIJE]Uoči svetog Nikole
Martina Katar / datum: 4. 12. 2020. 15:05

Uoči blagdana svetog Nikole, članice Društva naša djeca ove su godine iznenadile sve učenike razredne nastave naše škole.  U ovoj neuobičajenoj  situaciji u kojoj se nalazimo, umjesto tradicionalne nikolinjske priredbe, za svako su dijete pripremile prigodni poklončić. Naši učenici zasigurno su bili iznenađeni vidjeti velike vreće s poklonima ispod božićne jelke. Zahvaljujemo od srca gospođi Jeleni Ujlaki, predsjednici Društva naša djeca Kotoriba na prekrasnoj ideji.

Multimedijska grupa


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Dabar 2020.
Karmen Somi / datum: 1. 12. 2020. 12:11

U Hrvatskoj, koja je članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar), je i ove godine organizirano natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Natjecanje je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske održano od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC, a sudjelovao je 36 491 učenik.

Iz naše škole su se ove godine natjecala 24 učenika: 12 učenika razredne i 14 učenika predmetne nastave.

Učenici nižih razreda po prvi su puta sudjelovali na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja u kategorijama MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda i kategoriji MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda. U predmetnoj nastavi 7 se učenika natjecalo u kategoriji Kilodabar (5. i 6. razred) i 7 učenika u kategoriji Megadabar (7. i 8. razred).

Odlični rezultati nisu izostali, unatoč prvom susretu nekih učenika s takvom vrstom natjecanja.

U kategoriji MikroDabar (1. i 2. razred) u 10% najuspješnijih u Hrvatskoj su učenici David Trstenjak i Aleksandar Patafta.

U kategoriji MiliDabar (3. i 4. razred) u 10% najuspješnijih u Hrvatskoj je učenik Niko Nestić.

U kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred) među  10% najuspješnijih u Hrvatskoj plasirala se učenica Emili Sabol.

Ostali su učenici, također, ostvarili odlične rezultate i ovim putem čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima! smiley

                                (D. Gosarić i K. Somi)

 


[OPŠIRNIJE]Likovno-literarni natječaj u spomen na Elizabetu Toplek – Tetu Lizu
Karmen Somi / datum: 26. 11. 2020. 16:33

Osnovna škola Donja Dubrava već je treću godinu zaredom raspisala  likovno-literarni natječaj u spomen na Elizabetu Toplek – Tetu Lizu "Deca, moja deca" i poziv za sudjelovanje uputila svim osnovnim školama s područja Međimurske županije. Uz školu domaćina, na ovogodišnji natječaj prijavili su se učenici iz šest međimurskih škola među kojima i učenici naše škole. Teme literarnog natječaja bile su: Međimurje je zrno zlota, Najljepša međimurska popevka i Nošnja, moja najbolja pajdašica .

Učenik  Niko Fundak (7.a) osvojio je 3. mjesto literarnim radom na temu Međimurje je zrno zlota dok su učenici Sara Matulin, Ena Čižmešija, Lovro Erdelji (5.b) i Dora Zvošec (7. b) pohvaljeni od strane stručnog povjerenstva za literarni izričaj.

U likovnom dijelu natječaja učenica Mia Rajher (4.a) osvojila je 1. mjesto , a učenica Karla Novak (1.b) 2. mjesto u kategoriji likovnih radova od prvog do četvrtog razreda .

U kategoriji likovnih radova od 5. do 8. razreda učenik Leon Balog (7.b) osvojio je 1.mjesto dok je učenica Emili Sabol (8. b) pohvaljena od strane stručnog povjerenstava.

Sve pristigle, pohvaljene i nagrađene radove možete pogledati u virtualnoj izložbi dostupnoj na poveznici :  Virtualna izložba radova       (izvor OŠ Donja Dubrava)

Pohvale svim učenicima koji su sudjelovali na natječaju  i njihovim mentorima te čestitke nagrađenima! smiley

                                                                           (D. Sabol)


[OPŠIRNIJE]Obilježen Mjesec hrvatske knjige
Martina Katar / datum: 23. 11. 2020. 15:11

U našoj su se školi u mjesecu posvećenom knjizi i promicanju čitanja održale radionice kod onih najmlađih.

Treći i četvrti razredi upoznali su neobična bića koja nam se potajno miješaju u život, neprestano se trudeći našu svakidašnjicu učiniti složenijom od one kakvu bismo mi željeli. Riječ je o Kućnim čudovištima Stanislava Marijanovića. Tako smo doznali da nam se ponekad u život mogu ugurati Zavid Jalov, Zateleb Cmok, Nemrd Otega, Gnjavo Dodijan, Jurko Bezglav, Laža Blamaža i mnogi drugi. Razgovarali smo i kako ih se možemo riješiti.

U drugome smo razredu čitali Knjigu čarobnih formula Stanislava Marijanovića. Riječ je o napetoj priči u kojoj su dva mala kućna čudovišta Rogo i Bodo ostala sama kod kuće. Saznali smo koje su ih sve neprilike snašle zahvaljujući njihovoj neizbrušenoj vještini čitanja. Na kraju su učenici pomoću svojih čarobnih formula sami pretvarali bića u neka nova čudovišta.

Prvi pak se razred upoznao s vrlo profinjenim bićem sa šeširom i frakom koji jede čarape, a omiljena poslastica su mu one dječje, saftne i koje nisu u ladici. Riječ je o Čarapojedcu Ivane Guljašević. Naučili su i kako ga se najlakše riješiti, a na kraju su ga i ilustrirali.

Na ovim smo se satovima uvjerili kako su knjige jedinstvena prijenosna čarolija, zato čitajmo!

Janja Matanović


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz tehničke kulture - izvrsno 6. mjesto!
Karmen Somi / datum: 23. 11. 2020. 15:05

Državno natjecanje iz tehničke kulture održano je online 20. listopada 2020.  Našu školu predstavljala je Lana Horvat učenica, već sada, osmog razreda. Mentorica i moralna podrška za realizaciju ovog uspjeha bila je Jelena Tuksar. Tema Laninog rada bila je izraditi igračku u području obrade materijala kojom se putem polužnog pravocrtnog prijenosa prenosi gibanje skijaša.

Zbog epidemiološke situacije učenica je online prezentirala svoj rad i odgovarala na postavljena pitanja.  Prezentacijom svog projekta Lana je osvojila izvrsno  šesto mjesto, a povjerenstvo je dodatno pohvalilo i njene retoričke vještine.

Čestitamo  Lani i njenoj mentorici! smiley


[OPŠIRNIJE]Uz čitanje riječi rastu
Martina Katar / datum: 23. 11. 2020. 14:57

U sklopu eTwinning zajednice naša se škola uključila u projekt Uz čitanje riječi rastu. Projekt se provodi cijelu školsku godinu, a u njega su se uključile učiteljica razredne nastave Željka Matulin i knjižničarka Janja Matanović. Cilj projekta je približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje.

Učenici drugoga razreda proveli su zajedno sa svojom knjižničarkom aktivnost „Skrivena knjiga“ u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica. Knjižničarka im je pripremila ulomke iz raznih knjiga, a njihov je zadatak bio izdvojiti onaj koji ih je privukao i koji im se najviše svidio.

Na sljedećem satu svatko je dobio svoju skrivenu knjigu čiji je ulomak odabrao i koju je kod kuće pročitao. Na jednom od sljedećih satova predstavljali su knjige koje su dobili, opisivali su najdraži lik ili prepričavali dio koji im se posebno svidio te ilustrirali ono što im je bilo najljepše. Bilo je tu knjiga o malenoj, znatiželjnoj i svestranoj djevojčici Maši, o Koprivku iz Kamengrada i njegovim avanturama, o medvjedu koji je najglasniji hrkač na svijetu, o glasoviru koji je bježao iz garaže…

Šesti pak su razredi trebali uz pomoć slagalice ili kravate predstaviti književni lik,  odabrati najupečatljivije osobine koje su potkrijepili primjerima iz djela te na taj način spajali osobine u jednu cjelinu.

Ovim smo aktivnostima poticali maštu, kreativnost, bogatili svoj rječnik i pritom se dobro zabavili. Aktivnosti ćemo provoditi i dalje tijekom cijele školske godine.

                                                                                                                               Janja Matanović


[OPŠIRNIJE]MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI
Snježana Matoš / datum: 23. 11. 2020. 08:45

Kao i svake godine  od 15. 11. do 15.12. obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ove godine suočeni smo s mnogim izazovima. Okolnosti uslijed pandemije zasigurno nas neće ograničiti u tome da provedemo neke od aktivnosti na temu borbe protiv ovisnosti. U provođenju istih biti ćemo kreativniji i snalaziti se.  Za početak, postavili smo zanimljiv pano u holu naše škole, a u nastavku obilježavanja ovog mjeseca slijede i druge edukativne aktivnosti o kojima ćemo izvještavati.

Teme kojima ćemo se baviti biti će prije svega usmjerene na ovisnost o internetu i videoigrama te ovisnost o „novim drogama“.

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]I u mom gradu Vukovar svijetli...
Karmen Somi / datum: 17. 11. 2020. 13:51

18. studeni – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

             Prošlo je 29 godina od dana koji je ostao upisan kao jedan od najtragičnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti. Tog 18. studenog, nakon tromjesečne opsade i svakodnevnog razaranja, Vukovar je zauzela JNA i srpske paravojne postrojbe. Obitelji su razdvojene, brojni ljudi odvedeni u logore, a ranjenici iz vukovarske bolnice su odvedeni i ubijeni na Ovčari. Preživjeli Vukovarci su u koloni pješačili razorenim gradom s tek par vrećica u rukama. Nisu uspjeli uzeti sa sobom ni uspomene ni fotografije. Pješačili su jedva susprežući suze. Ostala su im samo sjećanja na život kojim su živjeli do 1991. godine. Istog dana, u Škabrnji, mjestu nedaleko od Zadra, nakon okupacije iz skloništa je izvedeno i mučki ubijeno 48 civila i 15 branitelja.

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici naše škole izradili su prigodne radove i plakate u spomen na sve stradale civile i branitelje Vukovara i Škabrnje. Neka im je vječna slava i hvala!

R. Volar

Radove učenika možete pogledati pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]„Vukovar, zašto ga volim“ - nagradni natječaj
Karmen Somi / datum: 17. 11. 2020. 13:41

Napiši pjesmu i osvoji bicikl 2020. godine

U povodu 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara i humanitarne biciklističke vožnje od Osijeka do Vukovara „Biciklom tragom sjećanja , Lions klub Vukovar, već tradicionalno u studenom raspisao je  Državni literarni natječaj pod nazivom : „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ za učenike osnovnih škola.

Ove godine natječaj je proširen na područje cijele Republike Hrvatske pa je pristiglo čak 402 pjesmice na temu „Vukovar, zašto ga volim“ iz 93 osnovne škole.

Troje učenika naše škole sudjelovallo je na spomenutom natječaju:                Sara Matulin (Vukovar – grad heroja), Dora Zvošec (Tajanstveni grad) te      Lovro Erdelji sa svojom pjesmom Kotoriba -Vukovar (Ribičija – Ribolov).    

Upravo je Lovro osvojio 3. NAGRADU na ovome natječaju – skejt i kacigu.

Lovro je, zajedno sa svojom mentoricom Nikolinom Fuš Zvošec, prof., u nedjelju 15.11.2020. godine, sudjelovao  na live prijenosu iz Vukovara putem Zoom aplikacije gdje su nagrađeni učenici čitali svoje pjesme te zajedno s mentorima sudjelovali u live razgovoru s ostalim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima.

Čestitke Lovri na osvojenoj nagradi!

Pod Opširnije možete pročitati sva tri literarna rada naših učenika 😊

N. Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Znaš li što je feud ?
Karmen Somi / datum: 16. 11. 2020. 13:07

                  Na satovima povijesti šestih razreda naučili smo da u ranome srednjem vijeku najveću vrijednost ima zemlja te da je kralj svoje podanike plaćao upravo njome. Zemljišni posjed se zvao feud i bio je podijeljen na alodij (dio feuda na kojem je živio feudalac) i selište (dio feuda na kojem su živjeli i radili kmetovi). Kako bismo što bolje naučili što je feud, kako se dijeli te tko gdje živi dobili smo zadatak da ga nacrtamo. Crtajući ga naučili smo mnogo toga o feudu, ali i o načinu života ljudi u ranome srednjem vijeku.  

Znaš li što je feud? Ako se želiš podsjetiti, pogledaj crteže učenika šestih razreda pod Opširnije.

(R. Volar)


[OPŠIRNIJE]Lego Spike - mali robotski prijatelj
Karmen Somi / datum: 13. 11. 2020. 18:35

                   I ove godine nastavljamo suradnju sa Hrvatskim robotičkim savezom i Udrugom pedagoga informatike. Naša škola je jedan od sudionika projekta „Robot – moj prijatelj„  pa su učenici tijekom proteklog tjedna na satovima informatike sudjelovali na radionicama programiranja Lego Spike robota. Uz takve male prijatelje, programiranje je lakše i zabavnije. Neki od dojmova bili su:  „Lego Spike mi se jako sviđao, a posebno mi se sviđalo što proizvodi zvukove…Bilo je zabavno. Spike je bio zanimljiv radi toga što je legić i jer ima puno funkcija. Najzanimljivija stvar na svijetu!....Bilo mi je jako zanimljivo učiti kako programirati Lego Spikea. Voljela bih se opet družiti s njime….Bilo je zabavno. Trebali smo davati naredbe….Spike je bio super, malo nas je zezao, ali nema veze – bilo je uzbudljivo!“

I kao što su učenici rekli: Veselimo se novim informatičkim izazovima  smiley

  K.Somi

Fotografije pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Satovi povijesti na malo drugačiji način
Karmen Somi / datum: 13. 11. 2020. 17:51

              Obrađujući temu Širenje Sjedinjenih Američkih Država učenike sedmih razreda posebno je zainteresirala sudbina Indijanaca. Izradili su zanimljive crteže, PowerPoint prezentacije na tu temu, a učenica 7. B Dora Z. otišla je i korak dalje te je izvela poučan monolog o Indijancima koji je popratila i indijanskom perjanicom te lukom i strijelom. Nakratko je postala Indijanac koji priča svoju priču – gdje živi, čime se bavi, kako se odnosi prema prirodi, kako se bijelci odnose prema njima i njihovoj kulturi, kako ih smještaju u rezervate... Priču je zaokružila indijanskim pokličem kojim nas je prenula iz razmišljanja o Indijancima i njihovu načinu života.

Neke od radova možete pogledati pod Opširnije.                                                                                                                                        R. Volar


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica
Martina Katar / datum: 11. 11. 2020. 15:35

Velik broj učenika naše škole je 17. rujna 2020. sudjelovao na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. 
U kategoriji Pčelice najbolji je bio učenik 3.a razreda Vito Peranec, u kategoriji Ecolier najbolji rezultat postigao je Lovro Erdelji, učenik 5.b razreda, a od sedmih razreda najbolje učenice bile su Vita Kukolj i Dorotea Tilošanec, učenice 7.a razreda.   

Navedeni natjecatelji su postigli odlične rezultate i time se uvrstili među 10% najbolje plasiranih i nagrađenih natjecatelja u Hrvatskoj.  
Čestitamo nagrađenim učenicima, ali i ostalim učenicima škole koji su se hrabro uključili u ovo zahtjevno natjecanje. Rang listu najboljih učenika možete pogledati na stranicama Hrvatskog matematičkog društva.  

Karolina Horvat Sačić, povjerenik natjecanja 


[OPŠIRNIJE]Dan Ignaca Svetomartinskog - 28. 10.
Karmen Somi / datum: 9. 11. 2020. 21:03

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Dan Ignaca Svetomartinskog obilježili smo na satovima povijesti u razdoblju od 26. listopada do 5. studenog. Tko je bio Ignac Svetomartinski? To su se pitali i učenici naše škole kada su čuli ovo pitanje. Nakon kratkog predavanja saznali su da je Ignac Svetomartinski rođen 28. listopada davne 1718. g. Bio je jedan od najučenijih matematičara i astronoma svojega vremena te prvi hrvatski istraživač rijeke Amazone. Završio je u Brazilu jer je portugalski kralj Ivan V. tražio matematičara za istraživanje. Vršio je astronomska ispitivanja i određivanja geografskog položaja rijeke Amazone i njenih pritoka. Smatra ga se prvim astronomom i matematičarom koji je detaljno obavio mjerenja donjih tokova Rio Negra i Amazone. Zbog toga jer je branio domoroce od vojnika biva uhićen i poslan lađom u Lisabon gdje je u tamnici proveo 17 godina. Pušten je osobnim zalaganjem habsburške carice Marije Terezije. Neko vrijeme je živio u Varaždinu, a umro je 15. 4. 1793. g. u Belici. Danas se njegovim imenom zove ulica u Kotoribi u kojoj se nalazi i naša škola.

Ponosni smo što je jedan tako učeni čovjek rođen u Kotoribi. Pokazao i dokazao nam je da svaki čovjek može iza sebe ostaviti trag koji ne blijedi.

R. Volar


[OPŠIRNIJE]Mali veliki kreativci
Karmen Somi / datum: 6. 11. 2020. 20:59

Život ljudi u starije kameno doba

Učenici 5. B razreda su na vrlo kreativan i zanimljiv način prikazali kakav je bio život ljudi u starije kameno doba. Izradili su makete špilja te su prezentirali način života ljudi – gdje su živjeli, čime su se bavili, kakvo oružje su koristili, što su otkrili, ...  Dogovor je bio da svaki sljedeći učenik koji prezentira temu mora reći jednu činjenicu o životu ljudi koju nitko prije njega nije rekao. Učenici su vrlo ozbiljno shvatili svoj zadatak kojeg su svi odreda ispunili te su nastale zanimljive priče o životu ljudi u starijem kamenom dobu.

Radove učenika možete pogledat pod Opširnije :)                                               R. Volar                                                       


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja 2020.
Karmen Somi / datum: 4. 11. 2020. 19:51

Naša se škola i ove godine uključila u projekt Europe Code Week čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Europski tjedan programiranja ove se godine održavao od 10. do 25. listopada, po osmi put.

Tijekom tog razdoblja u našoj su školi u projekt bili uključeni učenici 2. – 8. razreda na satovima informatike. Učenici drugih i trećih razreda susreli su se po prvi puta sa programiranjem. Na zabavan i edukativan način, pomoću igre Cody Roby, razvijali su logičko razmišljanje. Učenici od 2.- 8. razreda kreirali su svoje programe i igrice pomoću aplikacija RunMarco, programskog okruženja Scratch i  razvojem svojih projekata na code.org. :) 

(K.Somi, D. Gosarić)


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka 2020.
Martina Katar / datum: 28. 10. 2020. 16:02

Učenici 3.a razreda su sa svojom učiteljicom Adelom proveli zanimljiv projekt. Kraljici voća, jabuci, posvetili su nekoliko školskih sati u listopadu iz različitih nastavnih predmeta. Svojim aktivnostima pridružili su se eTwinning projektu Dan jabuka 2020. koji je proveden u velikom broju škola u cijeloj Hrvatskoj.

Više pod Opširnije

 


[OPŠIRNIJE]Rad učenika trećih razreda
Martina Katar / datum: 12. 10. 2020. 16:29

Učenici 3. a i b razreda sa svojim su učiteljicama Draženkom i Adelom veoma uspješno proveli mini-projekt Orijentacija u prostoru. Učenici su ovladali brojnim vještinama, upoznali osnovne dogovorene znakove, objekte i simbole, naučili što je stajalište i obzor. Plod ovog projekta je i maketa sa slike – stvarni umanjeni prikaz dijela okolice naše škole. Svi smo uživali u istraživačkom radu te pokazali svoju kreativnost.

učiteljice Draženka i Adela


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Martina Katar / datum: 5. 10. 2020. 15:19

Današnji dan posvećen je učiteljima. Iako nas okolnosti ograničavaju u izvođenju određenih aktivnosti zapravo nam se pruža i prilika da budemo kreativniji i snalažljiviji.

Biti učitelj današnjice znači biti spreman učiti, pronalaziti nove načine kako znanje učiniti atraktivnim. Biti učitelj danas znači vlastitim primjerom pokazivati djeci da okolnosti utječu, ali ne upravljaju nama. Od učitelja se zahtijeva ne samo prenositi znanje već i odgajati, usmjeravati i nadahnjivati.

Obilježili smo ovaj dan u našoj školi mudrim mislima koje smo „posijali“ na svakom kutku, dok nam pano u školskom holu služi kao dobar podsjetnik na iznimnu vrijednost opisane profesije. Valjalo bi se toga svakodnevno prisjetiti.  

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]LJESTVICA PRIVREMENOG PORETKA_ŽUPANIJSKO NATJECANJE U POZNAVANJU HRVATSKOGA JEZIKA
Snježana Matoš / datum: 2. 10. 2020. 14:54

Poštovani učenici i mentori, 

objavljujemo ljestvicu privremenog poretka učenika 7. i 8. razreda koji su sudjelovali na županijskom Natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika. Ljestvicu konačnog  poretka objavit ćemo 5. listopada 2020. godine (ponedjeljak) nakon što Državno povjerenstvo riješi pristigle žalbe. Čestitamo najboljim mentorima i učenicima.

Predsjednica Povjerenstva:

Nataša Kralj


[OPŠIRNIJE]Volonterske akcije u sklopu projekta „Zajedno gradimo održivu budućnost”
Karmen Somi / datum: 25. 9. 2020. 11:40

Od prošle školske godine članovi/članice izvannastavne aktivnosti Mladi čuvari baštine rade na projektu o ljekovitom i začinskom bilju. U skladu s tim uključili smo se u projekt Udruge Biovrt – u skladu s prirodom pod nazivom „Zajedno gradimo održivu budućnost”, a pod vodstvom  gospođe Silvije Kolar-Fodor.

 Učenici 3. B i 7. B razreda te njihovi roditelji/stričevi/djedovi 😊 su u srijedu sudjelovali na 2 volonterske akcije. Nakon kratke edukacije gospođe Silvije zajedno su na hotel za korisne kukce posadili zeleni krov, posadili su gredicu sa začinskim i ljekovitim biljem koje su i obilježili glinenim pločicama s nazivima, cvjetnu gredicu te razno bobičasto voće kraj škole. Bilo je veselo i zanimljivo te nadasve edukativno.

                        Veliko hvala svima na sudjelovanju i druženju! (R. Volar)

Više fotografija pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.
Snježana Matoš / datum: 4. 9. 2020. 15:39

REDOVNA NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. POČINJE U PONEDJELJAK  07. 09. 2020.

DOLAZAK UČENIKA:

U 07,40 SATI       -  1.a, 1.b (Ulaz kod sportske dvorane)

                               2.a, 3.b, 4.a (Glavni ulaz)

U 7,50 SATI         - 2.a, 3.a, 4.b  (Glavni ulaz)

U 10,40 SATI       - 5.a,5.b,6.a   (Glavni ulaz)

U 10,50 SATI       - 6.b,7.a,7.b (Glavni ulaz)

                              8.a, 8.b (Ulaz kod sportske dvorane)

Ukoliko učenik ima temperaturu 37o ili više, ne dolazi na nastavu već roditelj obavještava školu.

SVI UČENICI SU OBVEZNI NOSITI PAPUČE!

U PONEDJELJAK ĆE SE ODRŽATI SAMO  SATOVI RAZREDNIKA.

Učenici moraju ponijeti bilježnicu i pribor za pisanje te školsku torbu za preuzimanje školskih knjiga.

MOLIMO RODITELJE I UČENIKE DA PROČITAJU PROTOKOL ORGANIZACIJE RADA OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA U UVJETIMA POVEZANIM S COVID-19:

                          https://tinyurl.com/Organizacija-rada

kao i Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.:

                        https://tinyurl.com/Upute-HZJZ

 

 SVIM UČENICIMA I RODITELJIMA ŽELIMO  USPJEŠNU  ŠKOLSKU GODINU!

 

 


[OPŠIRNIJE]Prva nagrada na natječaju
Martina Katar / datum: 24. 7. 2020. 12:35

Učenici naše škole i u vrijeme nastave na daljinu bili su jako vrijedni i uz svakodnevne školske obaveze javljali su se na natječaje koje su raspisale škole u Hrvatskoj. Učenica Emili Sabol iz 7. b razreda, čija je mentorica bila Barabara Salaj Zlatar, naslikala je jedan motiv iz Kotoribe i  osvojila prvo mjesto na natječaju Fotografija moga mjesta - škljocni za sjećanje. Natječaj je  na državnoj razini organizirala OŠ Vladimira Nazora Budinščina za osnovce od 5. do 8. razreda. Iako je natječaj Fotografija moga mjesta fotografski natječaj, ove godine ga je OŠ Vladimira Nazora Budinščina preoblikovala u likovni zbog epidemioloških okolnosti. Na natječaj je stiglo ukupno 50 radova iz cijele Hrvatske koje je pregledalo povjerenstvo i nagradilo najbolje. U sastavu povjerenstva bili su Damir Vnučec, fotograf, Branko Bručić, umjetnički fotograf i Suzana Ramić, učiteljica razredne nastave. Kriteriji odabira radova bili su prepoznatljivost motiva, tehnička izvedba, ljepota kadra, dinamičnost i umjetnički dojam. Ovih dana našoj Emili stigla je i zaslužena nagrada iz OŠ Vladimira Nazora Budinščina.

Čestitke našoj učenici!

Multimedijska grupa


[OPŠIRNIJE]UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI
Snježana Matoš / datum: 14. 7. 2020. 13:54

Odabrani udžbenici za školsku godinu 2020.-2021. za 1., 2., 3., 5., 6., 7.  i 8. (biologija, kemija i fizika) razred nalaze se pod OPŠIRNIJE.

Učenici 4.-og i 8.-og razreda (osim biologije, kemije i fizike) rade po starim udžbenicima. U 7.-om razredu geografija je po starom programu. 

Roditelji ne moraju kupovati udžbenike (nabavlja ih Ministarsvo znanosti i obrazovanja). 

Druge obrazovne materijale roditelji sami nabavljaju prema popisu za svaki razred koji se nalazi u rubrici Udžbenici 2020./2021.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju