« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U ponedjeljak (13. 11.) nekoliko učenika trećih i sedmih razreda sa svojim je mentoricama Sanelom Beti, Danijelom Sabol i Rominom Volar pripremalo poznatu kotoripsku deliciju kotoripske vanjkovce. Najprije su naučili kako zamijesiti domaće tijesto, kako tijesto razvući te na koji način pripremiti nadjev od sira i jabuka. Sve su to radili uz upute gospođa Margite Peranec i Ivanke Škoda, članica Društva žena koje su im pokazale vještinu i bogato iskustvo u pečenju vanjkovaca. Naša škola surađuje s lokalnim kotoripskim udrugama pa su tako ovaj put članice Društva žena bile mentorice za izradu kotoripskih vanjkovaca. Cilj projekata „Kotoripski vanjkovci“ i „Iz bakine kuharice“ je da se od zaborava sačuvaju stari recepti kao i da se nauči vještina izrade proizvoda od domaćeg vučenog tijesta. Učenici su učili i pri tome uživali. Na kraju su se svi posladili mirisnim i ukusnim kotoripskim vanjkovcima od sira i jabuka.
Kako nam je bilo možete pogledati pod Opširnije.
R. Volar, D. Sabol